Inloggen

U kunt inloggen door naar www.basisschoolweb.nl te gaan en aan de linkerzijde uw naam en wachtwoord in te vullen. Vervolgens klikt u op inloggen. Als het goed is wordt de basisschoolweb paginabouwer in een nieuw scherm geopend.

Problemen met inloggen

Staat er dat er een ongeldig wachtwoord is opgegegen? Dan is de gebruikersnaam of het wachtwoord niet juist. Deze moet precies goed worden ingevuld (hoofdletters zijn hierbij ook van belang)

Mocht gebruikersnaam of wachtwoord correct zijn, dan kan het ook een van de volgende oorzaken hebben:

Basisschoolweb toevoegen aan vertrouwde websites

U moet de volgende stappen doorlopen om Basisschoolweb toe te voegen aan de vertrouwde websites:
  1. Klik op "Extra" en kies voor "Internet Opties"
  2. Klik op het tabblad "Beveiliging"
  3. Klik op het icoon "Vetrouwde Websites"
  4. Klik op "Websites"
  5. Zet het selectievakje uit van "Serververificatie (https://) voor alle websites ..."
  6. Type in het vak onder "Deze website toevoegen ..." http://www.basisschoolweb.nl en klik op toevoegen.
  7. Klik tweemaal op "Sluiten" en vervolgens op "Ok".

Popup toestaan voor basisschoolweb

Basisschoolweb wordt geladen in een nieuw scherm en dat ziet internet explorer (en andere programma's) als een pop up en deze kunnen worden geblokkeerd. Als dit gebeurd, dan kunt u het volgende doen om wel in te loggen:

Basisschoolweb in compatibiliteitsmodus

Vanaf Internet Explorer 10 is het nodig om compatibiliteismodus in te schakelen als u met  Basisschoolweb / Paginabouwer aan het werk gaat.
Klik op compatibiliteit voordat u inlogt.
Deze knop werkt eenmalig en moet bij elk gebruik van de Paginabouwer weer aangeklikt worden.
Handiger is om IE mee te geven, dat er bij gebruik van Basisschoolweb altijd in compatibiliteitsmodus gewerkt moet worden.

Ga als volgt te werk:
Ga naar basisschoolweb.nl
  1. Druk in internet Explorer 10 vervolgens op de toets “Alt”.
  2. Er komt dan een balkje bovenin met daarin “bestand, bewerken, beeld, favorieten, extra & help”.
  3. Klik op extra
  4. Klik op “instellingen voor compatibiliteitsweergave”
  5. Er wordt een schermpje geopend.
  6. Klik het volgende vinkje aan “Alle websites met de compatibiliteitsweergave weergeven”
  7. Je kunt eventueel ook kiezen voor alleen basisschoolweb.nl toe te voegen aan compatibiliteitslijst.
  8. Klik op “sluiten”